a

Geboorte: Eind 1976 werd onze wandelclub opgericht aan de toog van café "De Nieuwe Hoek" in Kumtich. Enkele vrienden die het wandelen wel zagen zitten staken hun hoofden bij mekaar en stichten onze wandelclub. De naam TRIP-TRAP Kumtich werd voorgesteld door Marcel Vanwijzer. Marcel was jarenlang secretaris, parcoursmeester en duiveltje doet al van de club.
De eerste jaren werd er iedere zaterdag gewandeld in de streek rond Kumtich. Na verloop van tijd werd er gezocht naar andere horizonten. Op 15 januari 1982 werd onze club lid van het N.W.F. met clubnummer B 021. De eerste wandeling werd ingericht in november 1982 in de Sint Barbarazaal te Kumtich en telde 381 deelnemers.
Een anekdote die mij steeds zal bijblijven is de aankoop van de eerste trainingen. Vermits de clubkleuren geel en zwart waren werd er een zwarte training aangekocht met gele bedrukking. Maar de eerste wandeling na de levering van de trainingen was bij onze Waalse vrienden. Het vertrek van de wandeling was in Salzinnes bij Namen en ze waren er toch niet gerust in, zwart-geel had zeker in die tijd nogal een Vlaams tintje. Toen de Trip-Trappers in Salzinnes aankwamen trokken ze wel grote ogen want de organiserende club Wallonia Namur had toevallig ook als clubkleuren zwart-geel.

Evolutie: Het ledenaantal ging in de volgende jaren steeds crescendo. Steeds meer actieve wandelaars kwamen onze club versterken. Intussen staat de ledenteller eind 2012 op 332. Iedere zondag is onze club sterk vertegenwoordigd op de georganiseerde wandelingen.
In eerste instantie was onze club een Wandel en Zoektochtenclub. Maar eind 1994 gingen beiden hun eigen weg. Intussen hebben de bestuursleden van het eerste uur een stapje opzij gezet en werden ze vervangen door een verjongd bestuur. Op 15 december 1994 werd de club omgevormd tot een V.Z.W.

Organisaties:

Toekomst: Wij hopen u op onze organisaties te mogen verwelkomen en zullen er alles aan doen om het de wandelaars zo aangenaam mogelijk te maken.

P.S.: Trip-Trap Kumtich en niet zoals sommigen zeggen Kontich, Kumtich is een deelgemeente van stad Tienen (bekend om zijn suikerklontjes)